U bent momenteel op:

Waarom is die kast op slot?

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

Paul ligt ’s ochtends vroeg met een grote Pandabeer in zijn armen op de bank te slapen. Zijn vrouw Rita maakt hem wakker en vraagt hem overdreven bezorgd waar hij die nacht in vredesnaam is geweest. Hij herinnert zich helemaal niets meer. Maar hij heeft wel een barstende koppijn. Rita doorzoekt de zakken van zijn regenjas en haalt er enkele bundeltjes bankbiljetten uit. Hij heeft er geen idee van hoe hij daar is aangekomen. Daarna valt er een pistool uit de zak van zijn jas. De paniek van Rita gaat nu over in pure hysterie. En als ze zijn jas in de inbouwkast wil hangen, valt uit die kast zijn goeie vriend Porky. Dood. Althans dat denken ze, want ze krijgen amper tijd om zijn polsslag te beluisteren. Want de deurbel gaat. Snel stoppen ze Porky weer in de kast.
Tonia, de moeder van Rita staat voor de deur, want Rita is die dag jarig.
Tonia vindt het helemaal niet leuk, als Paul haar vertelt dat Porky niet op haar dochters verjaardag komt. En dan stapt even later Porky de kamer in. Het blijkt zijn identieke tweelingbroer, Martin te zijn. Grote hilariteit, omdat Tonia het niet geloofd en hem als Porky behandelt.
Steeds als ze Porky uit de kast hebben gehaald gaat de deurbel weer. En iedereen die binnenkomt moet in die kast zijn. Hun dochter Marian heeft er een jurkje inhangen, dat ze Marlies, een extravagante kledingontwerpster moet teruggeven. En Rob, de zoon van Rita en Paul, die als militair in Duitsland is gelegerd en 2 dagen verlof heeft versierd, om zijn moeder te kunnen feliciteren wil zijn burgerpak aantrekken, maar… dat hangt ook in die kast.
Beiden roepen ontdaan: WAAROM IS DIE KAST OP SLOT…?
Dan belt er nog een Amerikaan op, die de pandabeer komt ophalen. In die beer heeft Paul even daarvoor 15 zakjes met cocaïne in gevonden. Beide mannen slaat Paul op hun hoofd met een deegroller, omdat hij ze vastgebonden op zijn zolder wil leggen, om ze daar te vragen waarom ze die pandabeer zo graag willen.
Maar de eerste keer is het Sjors, die hij neerslaat. Hij is de nieuwe vriend van Tonia. En de tweede keer is het Jeroen, het vriendje van hun dochter. Die later een rechercheur van politie blijkt te zijn.
De één na de ander komt er achter dat Porky in de kast zit. Ze willen hem uiteindelijk in een bouwput gaan begraven, omdat daar de volgende dag de fundering van een garagevloer wordt gestort.
En als ze daar mee bezig zijn komt er nog een sergeant-majoor opdagen. De vader van de vriendin van Rob, die haar ongevraagd mee naar het huis van zijn jarige moeder had genomen.
Alles komt echter keurig netjes op z’n pootjes terecht, omdat uiteindelijk Porky helemaal niet dood blijkt te zijn. Hij heeft alleen maar een (bizarre) grap met Paul willen uithalen.

Productbeschrijving

Peter van den Bijllaardt (Bewerking van: Het is weer Knudde)
5 dames, 5 heren (& 2 kleine rollen voor 2 agenten)
Avondvullende komedie/klucht

Extra informatie

Leeftijd bezetting Dames en Heren
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Peter van den Bijllaardt
Duur avondvullend
Aantal dames 5
Aantal heren 5
Totaal aantal personen 10
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl