U bent momenteel op:

Vrouwenkliek in hotel "Monique"

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

Monique Zeldenrust runt het hotelletje “Monique”. Ze begint zich af te vragen of ze haar naam moet veranderen, want de laatste tijd heeft ze zelden een moment rust. Niet in de laatste plaats door haar inwonende moeder.
Die beeldt zich namelijk in dat ze de superspeurneus Shirly Holmes is. Fictie en realiteit lopen de laatste twee jaar, na een vervroegd pensioen bij de recherche, als een rode draad door haar leven.
Op een avond loopt ene Claudia Haas weg bij haar gangster vriendin Lepe Lisa en vlucht het hotel in. Daarbij achtervolgt door de niet zo slimme Antonio. Aanvankelijk Antonia, een zus van Lepe Lisa, maar de ombouw tot man is al in een ver gevorderd stadium.
Bij toeval vindt Claudia in het hotel een brief met een pasfoto van Flipje Konijn, die binnenkort in het hotel als hulpje komt werken. Ze ziet dat ze heel veel op Flipje lijkt en besluit haar plaats in te nemen.
Een paar dagen later staat onverwacht Lepe Lisa, vermomd als zuster Ursuila, voor Claudia. Ze komt het boekje met belangrijke gegevens opeisen dat Claudia bij haar vlucht als een soort levensverzekering heeft meegenomen.
Drie nieuwe hotelgasten nemen hun intrek. De wat simpele doch rijke Ella-Joan Abbenbroek-van Zwinderen, schrijfster Pippa van Antwerpen en de mysterieuze Freule van Greuningen, die zich nooit in de lounge vertoont.
Dan gebeuren er allerlei vreemde en opwindende zaken die de naam Zeldenrust alle eer aandoen.
Lepe Lisa wordt door een onbekende neergeschoten en kokkin Anna en gangster Antonio worden gearresteerd voor handel in drugs.
Daarna wordt de Freule in haar kamer door een onbekende met een vaas vermoord.
Dan verschijnt Mama Antonina in het hotel. De oudste zus, en tevens leidster van de bende. Als zij Claudia bedreigt komt Ella-Joan te hulp en onthult daardoor haar ware identiteit.
Even later wordt ook Mama Antonina door een onbekende vermoord.
Mona start als Shirly Holmes een onderzoek en drijft door haar idiote gedrag haar dochter tot grote wanhoop. Even wordt zelfs Mona verdacht van de drie moorden.
Monique vindt een koffer met honderdduizend euro en droomt meteen van een grote hotel verbouwing.
Als ze staat te genieten van het vele geld wordt ze verrast door Pippa, die niet alleen het geld opeist, maar zeer emotioneel onthuld dat Monique haar biologische moeder is. Die haar als baby van twee weken oud in een toilet op een station had achtergelaten.
Pippa bekent dat ze als wraak in het hotel de drie moorden heeft gepleegd. Met als achterliggende gedachte dat het hotel, het enige waar Monique voor leeft, door de negatieve publiciteit zou moeten sluiten.
Ondanks de moorden een vrolijk verhaal met vele komische en pittige dialogen. Een aanrader voor een niet alleen spannend maar ook gezellig avondje uit.

Productbeschrijving

Jo Snoeren, 7 dames, avondvullend blijspel

Extra informatie

Leeftijd bezetting Alleen Dames
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Jo Snoeren
Duur avondvullend
Aantal dames 7
Aantal heren 0
Totaal aantal personen 7
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl