U bent momenteel op:

Neem nog een advo "kaatje"

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

De gebroeders Dick en Erik Sanders runnen samen met de naïeve en onnozele secretaresse Roosje en de altijd vrolijke interieurverzorgster Greet, een goed lopend advocatenkantoor. Sanders en Sanders wordt uitgeroepen tot advocatenkantoor van het jaar en dit wordt beloond met een gouden beeld van VROUWE JUSTITIA .
Als Greet te horen krijgt dat de Femke, de vrouw van haar zoon Simon, ernstig ziek is en er veel geld nodig is voor een operatie in het buitenland, besluit ze in actie te komen. Ze bedenkt samen met Simon een plan om snel veel geld bij elkaar te krijgen.
Greet steelt het beeld, om het vervolgens te verkopen. Simon komt als stagiair werken binnen het bedrijf en hoopt vanuit die positie de cliënten van de broers geld afhandig te maken.
Raymond Zwart is een goede vriend van de familie en wordt ingezet als “privédetective “ om zogenaamd het onderzoek te leiden naar het verdwenen beeld. Hij heeft echter geen enkel besef hoe een privédetective moet handelen, maar bluft zich overal doorheen. Terwijl deze 3 hun plan uitvoeren komen er nietsvermoedende cliënten naar het kantoor.
Zo hebben we de echtscheidingszaak tussen Kaat en Diederik. Kaat neemt het niet zo nauw met de mannen en Diederik is hier klaar mee. Ze kan het niet laten om Simon, Dick en Erik te verleiden. Wanneer ze een versierpoging naar Erik doet, komt diens vrouw onverwacht langs. Dit leidt tot een zeer ongemakkelijke situatie en Erik wordt het huis uitgezet.
Claire komt voor een omgangsregeling voor haar hond Fifi en Lotte komt ivm aanhoudend geluidsoverlast van haar buren. (Kaat en Diederik) Lotte blijkt echter een goede vriendin van Simon te zijn en is verbaasd Simon daar te zien. Ze wil weten waarom hij zich uitgeeft als Advocaat in opleiding.
Simon ziet kans om alle cliënten voor zich te winnen. Hij krijgt van iedereen een voorschot. Greet weet de kluis leeg te halen. Alleen de verkoop van het beeld verloopt niet zoals gepland.
Roosje vangt een telefoongesprek op waarin het beeld te koop gezet zou worden op marktplaats. Ze gaat hier achteraan en koopt het beeld terug. Zodra Simon vermoed dat er genoeg geld is om de operatie te bekostigen , besluit hij Greet en Raymond uit te nodigen, om al het geld te tellen. Roosje vangt ook dit op en organiseert voor diezelfde avond een verrassing voor Dick en Erik.
Terwijl Greet, Raymond en Simon het geld tellen komt Roosje binnen met de 2 broers. Al snel wordt duidelijk hoe de vork in de steel zit. Ondanks de boosheid en het vertrouwen wat weg is, besluiten de broers om Simon toch te gaan helpen. Er wordt geld vrijgemaakt om de operatie van Femke te kunnen betalen. Roosje wordt als heldin gezien en Greet mag, ondanks alles toch binnen het bedrijf blijven werken. Zodra Simon terug is en alles achter de rug is, zal er ook voor hem gekeken worden naar een gepaste functie binnen het bedrijf.
Hiermee laten de gebroeders Sanders en Sanders wederom zien waarom ZIJ zijn uitgeroepen tot Advocatenkantoor van het jaar.

Productbeschrijving

Karin de Laat, 6 dames, 5 heren, avondvullende klucht

Extra informatie

Leeftijd bezetting Dames en Heren
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Karin de Laat
Duur avondvullend
Aantal dames 6
Aantal heren 5
Totaal aantal personen 11
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl