U bent momenteel op:

Hekse-heisa-hop

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

Marian is aan het verhuizen. Haar schoonmaakster Babs helpt haar en vindt een toverboekje. Er blijken veel spreuken in te staan. Babs stelt voor er een samen uit te spreken. Dan komt Shoreek uit een ondiepe kast stappen. De kast blijkt een Poort van Eeuwigheid te zijn. Shoreek is een goeie heks. Ze vertelt de vrouwen, dat zomaar een spreuk uit dat boekje uitspreken bijzonder gevaarlijk kan zijn. Als Marian weg is spreekt Babs nog een spreuk uit. Murk, een gruwelijk slechte heks verschijnt. Zo gauw deze hoort dat Babs Shoreek kan oproepen wordt ze buitengewoon vriendelijk voor haar. Ze maakt voor Babs een toverdrankje dat haar heel knap en onweerstaanbaar maakt. Babs heeft de smaak te pakken en begint weer iemand op te roepen. Dit blijkt Molasse te zijn. De Grote Tovenaar, die haar met een boosaardig genoegen laat weten dat ze nu niet meer naar buiten kan. “Zo gauw jij je buiten begeeft…” zegt hij “wil iedereen een deel van je. Ze zullen je in kleine stukjes scheuren!”
Babs beseft nu dat ze door Murk is belazerd. Het wordt hierna hilarisch, omdat de vriend van Marian langskomt en haar meteen achterna zit, omdat hij haar wil omhelzen, kussen en beminnen.
Babs wil dat Murk haar weer veranderd in de oude Babs. Maar Murk wenst hier niet aan mee te werken. Babs moet van haar eerst Shoreek oproepen, zodat zij wraak op haar kan nemen. Dan komen er nog 2 collega’s van Marian, via de Poort van Eeuwigheid terug uit de tijd. Een als soldaat-van-Napoleon. De ander in een bruidsjurk. Hij zou net aan een oude rijke man uit 1920 worden uitgehuwelijkt.
Aan het eind weet Marian, door snel en slim na te denken en met de hulp van haar vriend Murk uit te schakelen. Ze wordt onmiddellijk door Shoreek, via de Poort van Eeuwigheid naar een plek getransporteerd, waar ze geen kwaad meer kan. Daarna vertrekken Shoreek en Molasse en is alles weer bij het oude en is iedereen weer happy. Maar als Babs dan opnieuw een spreuk uit het toverboekje wil gaan uitspreken stort iedereen zich bovenop haar…

Productbeschrijving

Peter van den Bijllaardt, 5 dames, 5 heren, of 6 dames, 4 heren. avondvullende komedie

Extra informatie

Leeftijd bezetting Dames en Heren
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Peter van den Bijllaardt
Duur avondvullend
Aantal dames 5/6
Aantal heren 4/5
Totaal aantal personen 10
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl