U bent momenteel op:

Eenzaamheid taboe in Seniorenstaete

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

Appartement Seniorenstaete is sinds een maand bewoond. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn elk drie appartementen en de bovenste verdieping is een Penthouse. Op de eerste verdieping is een ontspanningsruimte voor de bewoners, maar er wordt slechts incidenteel gebruik van gemaakt. Om meer gezelligheid in het appartement te krijgen stelt Janske voor om naast allerlei activiteiten daar ook gezamenlijk hun verjaardagen te vieren. Met het voorstel om er elk jaar Kerstavond te vieren gaat ook iedereen akkoord.
De bewoners kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze elkaar op een ludieke manier voor de gek durven te houden. En door Michiel wordt er aardig gefantaseerd als hij een humoristisch loopje neemt met zijn afkomst.
Dan meldt zich bij Michiel de bewoner van het nog leegstaande Penthouse: ex zakenman Bart den Dolder. Zijn vrouw is al jaren geleden overleden. Kinderen heeft hij niet.
Voor Michiel een oude bekende en in eerste instantie is hij niet echt blij maar besluit al snel dat het verleden het verleden moet blijven. Het is de vraag of Bart door iedereen geaccepteerd gaat worden, want ook twee dames in het appartement hebben geen goede herinneringen aan hem overgehouden.
Door heel sterk in te spelen op het verhaaltje over eenzaamheid, dat door Hilda wordt voorgelezen, trekt hij de twee over de streep. Uiteindelijk zijn ze het er allemaal over eens dat er op deze leeftijd, en zeker in Seniorenstaete, niemand eenzaam mag zijn. En Bart wordt daarna door iedereen geaccepteerd. Die dan meteen voor een zeer grote en wel heel aangename verrassing zorgt. Gezellig spel voor senioren, met humor en zelfspot; waarbij eenzaamheid onder de ouderen serieuze aandacht krijgt.

Productbeschrijving

Jo Snoeren, 5 dames, 2 heren, senioren toneel, 60-75 minuten

Extra informatie

Leeftijd bezetting Dames en Heren
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Jo Snoeren
Duur 60 tot 90 minuten
Aantal dames 5
Aantal heren 2
Totaal aantal personen 7
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl