U bent momenteel op:

Een vrouwtje uit Stavoren

E-mail naar een vriend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 0,00
Artikelen toevoegen aan winkelwagen
OF

Snel overzicht

Een vrouwtje uit Stavoren is naar een idee van de sage Het Vrouwtje van Stavoren en is omgezet naar de huidige tijd. Het vertelt het verhaal van een rijke koopmansweduwe. Ondanks haar enorme rijkdom was ze niet tevreden en wilde het kostbaarste bezit dat er te vinden was, met alle gevolgen van dien…
Wietske en Harm Wiersma zijn al jaren getrouwd, maar elkaar begrijpen lukt niet zo goed meer. Dit komt mede door de omstandigheid naar dat Harm niet werkt en dat ze daardoor niet heel veel meer hebben te besteden. Zo weinig zelfs dat er bij buurvrouw Miedema al een flink aantal keer geld is geleend door Wietske. Harm voelt zich daar niet prettig onder, mede door het feit dat het bedrag alleen maar aan het oplopen is. Harm heeft, in tegenstelling tot zijn (bazige) vrouw, maar weinig nodig in het leven om gelukkig te zijn. Als Wietske op een dag een enorm bedrag blijkt te hebben gewonnen in de staatsloterij, heeft Wietske geen rem meer op haar uitgaven. Verre van dat zelfs. Harm vindt steun bij Sytske, de wat eenvoudige zus van Wietske, die regelmatig vanuit Leeuwarden komt aansterken bij de familie Wiersma.
Maar, als je ineens veel op je rekening hebt staan blijken er ineens ook veel mensen de nodige interesse in je te hebben. Mensen die je daarvoor voorbij zouden zijn gelopen. Zo ook Arent Kloosterman, eens een rijke boer, maar inmiddels de financiële afgrond nabij. Was Arent niet de vroegere werkgever van Harm? Een werkgever die Harm als een baksteen liet vallen toen Harm door een bedrijfsongeval thuis kwam te zitten?
Gelukkig is er dan ook nog Daan Sikkema, de postbode van Stavoren. Een postbode die zijn werk zo letterlijk neemt dat hij, alvorens de post te bezorgen, alle stukken zelf al heeft doorgenomen. Daan “de Post” blijkt daardoor de schakel te zijn tussen de inwoners van Stavoren.
En Wie is Frauke Gaastra? Is zij werkelijk een onbekend familielid van Wietske en Sytske? Een aantal mensen met allen hun eigen wensen, en hun conflicten onderling, zijn genoeg ingrediënten voor veel vrolijke avondje(s) toneel. Zowel om te oefenen als ook om het uit te voeren voor publiek.

Productbeschrijving

Diana Monshouwer, 4/5 dames, 3/4 heren, 8 personen. (1 dubbelrol mogelijk)
Eigentijds blijspel, met veel vaart geschreven.

Extra informatie

Leeftijd bezetting Dames en Heren
Genre Blijspelen / Komedies
Auteur Diana Monshouwer
Duur avondvullend
Aantal dames 4/5
Aantal heren 3/4
Totaal aantal personen 8
 

Mijn zichtzending

U heeft nog geen zichtzending(en) geselecteerd.


Contact gegevens

- Raadhuisplein 18
- 5258BJ Berlicum
- Noord Brabant
- Tel.nr.: 073-5031251
- Fax nr. : 073-5038295
- E-mail:
info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 9.30 t/m 17.00 uur

Persoonlijk advies

Toneeluitgeverij Grosfeld bestaat vanaf 1931. We beoordelen dus al heel lang toneelteksten. Wilt u een persoonlijk advies bij het aanvragen van uw zichtzending, belt u ons dan.

Contactpersoon: Geertjan Grosfeld.
Al meer dan 25 jaar ervaring binnen het amateurtoneel!
Telefoon: 0735031251

Telefonisch bestellen

Pak de telefoon en bel ons op 073-5031251 om de bestelling door te geven, of voor meer informatie.


Aan de auteurs

Heeft u een tekst geschreven en wilt u graag dat deze uitgegeven wordt? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen de tekst graag voor u.

info@toneeluitgeverijgrosfeld.nl